Amatörförfattare - morfar - humanist.

Motto: Forward Momentum.


"Jag konkurrerar inte.

Mitt universum är obegränsat.

Jag samexistera..."

Stellan Ekman

Lite om mig och mitt...


Jag heter Stellan Ekman, är en glad man i mina bästa år, född 1966... Jag är gift med Ann-Mari sedan 1991. Tillsammans har vi två fantastiska barn, Sanna och Hampus.


Så här långt har vi även två barnbarn, Elliot och Elwin. De smälter våra hjärtan varje dag. Det gör även Malte. Malte är en excentrisk hund av rasen Shar Pei.


Familjen utgör navet i mitt liv. De kommer alltid först. Allt annat får stå åt sidan. Meningen med mitt liv är att njuta tillsammans/med/av dem jag älskar så länge det bara går. Vi finns bara här och nu. Njut av resan.


Peace and love!

Kör vi!

Ovan: Malte och jag en varm sommardag.

Vägra vara som alla andra.  Utveckla och stå för din personlighet.

Var nyfiken på allt. Att lära är att leva ;-)


Jag är en sökande människa...


Jag letar ständigt efter mening och mål i livet. Faktum är att jag försöker ägna varje vaken timme till att utveckla mig själv. Personlig utveckling och andlig medvetenhet är viktiga saker. Världen har hamnat i en löjlig "följa John" och konsumtions loop som jag varken vill eller orkar delta i. Ju mer jag studerar fenomenet desto löjligare tycks det mig.


Folk petar i sina telefoner, sitter klistrade vid datorer och framför diverse fördumningsprogram, kollar kattklipp eller hatar på sociala medier.


Allt verkar handla om att konkurrera och manövrera ut varandra. Lyteskomik och förlöjligande är norm. Förminska, häckla och förtala dina medmänniskor för egen vinning verkar vara melodin. Däremellan dövar vi oss med lekprogram för vuxna. Vi jagar status och prylar och glömmer bort både oss själva och dem vi älskar. Det verkar inte finnas plats för kärlek och omtanke.


Jag försöker hoppa av denna skenande bergochdalbana och ta kommandot över mitt liv. Jag vill samverka och vårda vänskap och finna kärleken till världen och människorna som lever i den. Det är inte enkelt.


Vi präglas av mediala konsumtionsstyrda klickmonster, hatfulla dogmer och förutfattade meningar. Vi behöver ta av oss skygglapparna och se världen ur ett större perspektiv, åtminstone för barnen och framtidens skull. Jag tänker i vart fall göra mitt bästa.


Till min hjälp försöker jag hålla mig till speciella principer för att hålla mig på rätt spår. Det är inte lätt, men jag tänker nöta in dem tills de sitter. Självklart kommer man trilla dit ibland, men då får man samla ihop sig och börja om...

NOSTALGI - MITT 80-TAL